Arama motoru optimizasyonu olarak bilinen SEO, web sitesinin arama motorunda ilk sıralarda olması için yapılır. Peki SEO neden önemli çalışmalar doğru yapıldığında ne gibi getirisi olur? SEO çalışması web sitesinin ihtiyacına bağlı olarak site içi ve site dışı olarak ikiye ayrılır. Bu çalışmalar aslında web sitesinin kurulum aşamasında başlar. Özellikle sitenin güçlü bir alt yapıya sahip olması, SEO çalışmalarının başında gelir.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Her bir web sitesi farklı SEO çalışmasına ihtiyaç duyar. Bu nedenle SEO planlama işi farklı farklı yapılmalıdır. Site içi çalışmalarda, öncelikle web sitesinin kullanışlı bir forma sahip olması için gerekli değişiklikler yapılmalıdır.Örneğin, site içerisinde kullanılan renklerin ve yazı tipinin ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek biçimde seçilmesi önemlidir. Ayrıca belli aralıklar ile siteye yeni içeriklerin yüklenmesi de çalışmaların önemli aşamaları arasında sayılır. Yazı içerisinde anahtar kelime kullanımı da abartıya kaçmadan yapılmalıdır.

Örneğin site içerisinde kullanılan renklerin ve yazı tipinin ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek biçimde seçilmesi önemlidir. Ayrıca belli aralıklar ile siteye yeni içeriklerin yüklenmesi de çalışmaların önemli aşamaları arasında sayılır. Yazı içerisinde anahtar kelime kullanımı da abartıya kaçmadan kullanılmalıdır.

SEO ve Arama Motorlarına Uygunluk

Yapılan SEO'nun arama motoruna uygun olması neyi ifade ediyor? 

Bir web sitesi ziyaretçinin komutlarını hızlı bir biçimde algılamalıdır. Özellikle yavaş açılan web siteleri arama motoru tarafından pek sevilmez.

Bu durumda site içi çalışma ne kadar kaliteli olsa da ilk sırada yer alamayabilir. Hal böyle olunca hızlı yanıt veren siteler her zaman arama motorunun gözdesi olur. SEO çalışmalarıyla Web sitesinin kodunu doğru oluşturmak bu sorunları da ortadan kaldırır. 

SİZ DE DİJİTALL DÜNYADA VAR OLMAK İSTİYORSANIZ SİZE 1 DK. 'DA ULAŞALIM
Tekrar Aranmak İstiyorum
ETKİNLİK HABERCİSİ
E-bültenimize kayıt olun, etkinliklerden ilk siz haberdar olun.
HIZLI İLETİŞİM

güvenlik kodunu giriniz.
Tüm bilmek istedikleriniz için lütfen iletişime geçin.
Gönderildi
Hata var